De dorpsgidsen van Sauwerd en Wetsinge vertellen belangstellenden over de bijzonderheden van deze dorpen en hun bewoners.

Wandeling 1

Leven op een wierdedorp, toen en nu.

Op deze wandeling nemen we je mee door het oudste deel van Sauwerd en door een geschiedenis van meer dan tweeduizend jaar. Ontstaan in een tijd voordat het land bedijkt was, zochten de mensen bescherming tegen het water door wierden op de werpen, hoogtes waarop men in tijden van overstroming droge voeten hield. We maken kennis met de resten die we nu nog in het landschap en in de bebouwing aantreffen van dat rijke verleden. Hoe leefden de mensen hier? Wat was de plek en de functie van de kerk, van de adel, maar ook van de gewone dorpelingen. De wandeling laat je het Sauwerd van nu kennen door de ogen van toen.

Verdere wandelingen zijn in voorbereiding


Dorpswandeling op verzoek

Buiten de geregelde dorpswandelingen om, die door de dorpsgidsen zelf worden gepland, kunt u altijd een wandeling met een gids aanvragen, bijv. vanwege een bruiloft, familiebijeenkomst, verjaardag of gewoon omdat u het leuk vindt om in Sauwerd te wonen en meer van haar geschiedenis te weten. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de dorpsgidsen via dorpsgidsen@ubbega.nl