Symboliek en vergankelijkheid op de oude begraafplaats van Sauwerd aan de provinciale weg.

Ook in 2024 gaan we op zaterdag 16 maart, in het kader van NL-DOET, weer aan het werk op het kerkhof in Adorp en dit keer ook op de begraafplaats in Sauwerd (Provincialeweg), dus op 2 verschillende locaties.

Graag nodigen we jullie van harte uit om zaterdag 16 maart om 10.00 uur te komen helpen. De koffie/thee met koek staan dan klaar. We gaan dan de hele ochtend met zijn allen aan de slag. We eindigen zo rond 13.00 uur, maar de praktijk leert dat dit moment zichzelf altijd wel een beetje regelt. Net als eerdere keren hopen we op een goede opkomst.

Dit is ook van belang vanuit de afspraak met de gemeente het Hogeland, waarin we vanuit het dorp de toezegging hebben gedaan zelf actief bij te dragen aan het onderhoud van graven op het kerkhof en de begraafplaats.

De oude begraafplaatsen in Sauwerd en Adorp. Waar een serene rust heerst je als je tussen oude grafstenen wandelt, waar de geschiedenis van deze streek voelbaar in elke steen gebeiteld is. Teksten die vraagtekens oproepen en nieuwsgierig maken. Bijbelspreuken en verwijzingen naar psalmen. Maar achter hun puntige hekken en onder hun eerbiedwaardige bomen, smeken deze rustplaatsen van onze voorouders wel om onze zorg. Scheefstaande zerken en gebroken zerken, zelfs eenvoudige houten kruizen op de rand van afbreken.

Werkhandschoenen mee

Onze begraafplaatsen zijn meer dan alleen plekken van rust; het zijn culturele schatten die bewaard moeten blijven voor toekomstige generaties. En burendag is ook bedoeld om elkaar beter te leren kennen door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.

Wij zorgen voor het benodigde gereedschap. Maar neem zelf wel werkhandschoenen mee. Net als eerdere keren hopen we op een goede opkomst. Dit is ook van belang vanuit de afspraak met de gemeente het Hogeland, waarin we vanuit het dorp de toezegging hebben gedaan zelf actief bij te dragen aan het onderhoud van graven op het kerkhof en de begraafplaats.

Om een idee van de opkomst te hebben zouden we het fijn vinden dat je je aanmeldt bij: 

Voor het kerkhof in Adorp: 

Mans Schepers (mans.schepers@rug.nl)

Voor de begraafplaats in Sauwerd: 

Ben Kwerreveld (kwerrod@gmail.com)

Klusochtend kerkhof Adorp en begraafplaats Sauwerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.